Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Woldendorp: Nieuwe bieb Dollard College

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De ‘nieuwe’ bibliotheek van het Dollard College in Woldendorp is van de week geopend. De middelbare school is een nauwe samenwerking aangegaan met Biblionet Groningen om het lezen nog meer te stimuleren. De opening heeft plaatsgevonden met een escaperoom voor de brugklassers. Renske Thalen (leesconsulent van Biblionet) heeft de ‘Bieb Escape’ georganiseerd. De leerlingen uit het eerste leerjaar hebben druk gepuzzeld, raadsels opgelost om uiteindelijk de kluis te kunnen openen.

De bieb op school krijgt nu regelmatig nieuwe boeken in haar assortiment. Ook hebben alle leerlingen een officiële bibliotheekpas ontvangen en kunnen de geleende boeken gescand worden. De leesconsulent blijft samenwerken met de school om meerdere projecten en activiteiten te organiseren om het leesplezier en de taalontwikkeling te bevorderen. De bibliotheek van het Dollard College in Woldendorp wordt al jarenlang draaiende gehouden door vrijwilligers. Ook door hun inzet is dit allemaal mogelijk.

Lezen is belangrijk voor een goede taalontwikkeling. Sinds een aantal jaar heeft elke klas op het Dollard College een leesuur in de week. De leerlingen vormen met elkaar een leeskring om de gelezen boeken.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter