Zuidbroek: Dorpscentrum Broeckhof veelzijdig

Bij Dorpscentrum De Broeckhof Haan in Zuidbroek aan de W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek  kan men terecht voor diverse  activiteiten en lekker eten en wordt een begrip in onze regio  genoemd. Wij praten met Harma Haan over de veelzijdigheid van het centrum.

Zij en haar man Harry zijn uitbaters van De Menterne in Muntendam( ook al zo’n begrip in Midden-Groningen) en werken beiden ook in de Broeckhof Haan, samen met hun zoon, Harvin Haan, die daar  de bedrijfsleider is, sinds 2018. Hij is ook al zo’n horecaman in hart en nieren, als zijn ouders, en runt het centrum met veel plezier.

Het was in begin een wat moeizame start in 2018, qua bereikbaarheid lag de weg eruit, wege de reconstructie van de W.A. Scholtenweg. Tussen het dorpshuis en de bebouwde kom grens, werd de weg door werkzaamheden volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. In 2019 kwam corona, een voor een ieder en vooral de horeca, moeilijk tijd met alle maatregelingen waar aan gehouden moest worden en en het verplicht sluiten van de horecagelegenheid. Nu gaan de zaken erg goed. ” Wel in de overleving modus vanwege de hoge energiekosten, maar mede dankzij de steun van stichting dorpshuis redden we het wel, zegt Harma.

Door de weeks zijn ze in de zaak vooral maatschappelijk bezig voor inwoners en verenigingen e.d, dus niet te hoge prijzen voor een kop koffie, lunch of diner, daar houden ze zeker rekening mee. In het weekend worden er dan vaak de bruiloften en partijen gehouden, voor de commercie, dus zo trekken ze het een beetje recht. Qua faciliteiten kun je in het centrum, naast o.a. de vergader, bruiloft en dinerarrangementen, voor alles terecht, van geboorte tot dood, zegt Harma,  dus van babyshower tot uitvaart, heel divers. Ze zijn open van woensdag t/m zaterdag van 16.00 uur 20.00 uur. Bestelde vers gemaakte maaltijden kunnen vanaf 16.00 uur worden opgehaald, ook bezorgen ze in overleg. In oktober/november zijn er ook authentieke gerechten, waarmee men een eigen menu kan samenstellen.

Binnen kort is er op zondagmiddag 6 November een gratis Artiestenmiddag van 14.00 tot 18.00 uur met Rene Beverwijk, Rieks Schuring, Adrian Mey, Jetta Post, Martin Ganzeveld, Martin van Emmerik, Sinus Schuiling en The Greenlights.

Tenslotte hebben we het nog gehad over de bekende eigengemaakt verse eierballen en bamiballen van Harry Haan, die zowel inwoners, als bezoekers overal vandaan, erg weten te waarderen.

Deel naar jouw media!