Zuidbroek: streetdance en hiphopteam Iconic NL kampioen

Het streetdance en hiphopteam Iconic uit Zuidbroek is zaterdag 12 juni Nederlands kampioen geworden in de disiplines streetdance/hip-hop, showdance, jazz, modern en cheerdance in Steenwijk. In het verleden behaalde het team ook al meerdere prijzen. Reden voor Wethouder Annemiek Hoesen om hun woensdagavond te huldigen in de gymzaal, het Kwartet bij obs De Tandem in Zuidbroek. De meiden van Iconic kregen van de wethouder bloemen en een geschenk.

Streetdance- en hiphopteam ICONIC
Het winnende team bestaat uit Demi Habing, Femke Mulder, Karlijn van der Veen, Yasmin Hodes, Eva Uil, Julia Twikkeler en Veerle Visscher en staat sinds een jaar onder leiding van Soraya Range. Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop en kan in verschillende stijlen. De bewegingen van streetdance moeten clean en strak zijn. Door de danspassen, houding en gezichtsuitdrukking worden emoties uitgedrukt. Elke dansgroep heeft zijn eigen stijl en creativiteit, energie en uitstraling zijn belangrijke aspecten bij streetdance. ICONIC heeft dit seizoen al veel prijzen gewonnen tijdens danswedstrijden en wist tijdens de Nederlandse Kampioenschappen ook uit te blinken.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Ik ben trots op deze jonge sporters uit onze gemeente. Het is mooi om te zien hoe ze zich volledig inzetten voor hun sport en vereniging en daarmee het Nederlands Kampioenschap hebben weten te behalen. Plezier en sport gaan heel goed samen laat ICONIC zien!”

Deel naar jouw media!