Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek:Wethouder Borg verricht start palletmachine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bij de feestelijke ingebruikname van een palletmachine op 25 juni jl, maakte wethouder Jaap Borg van Midden-Groningen bekend dat Grafisch bedrijf de Bruin een LEADER-subsidie krijgt van 100.000 euro ontvangt. Deze subsidie is voor de tweede fase van een machine die kartonnen pallets maakt.

Kartonnen pallets zijn aanzienlijk beter voor de het milieu dan houten pallets. Voor transport met elektrische bestelwagens scheelt het aanzienlijk in de reikwijdte omdat het een verschil kan uitmaken van 20 kilo voor een pallet. En dat telt heen én terug!  Na die mededeling zette wethouder Jaap Borg het eerste deel van een palletmachine in werking door de startknop in te drukken.

De VARIIPAL liggervouwmachine is een in Noord Nederland ontwikkelde en gebouwde machine om de onderkant van de pallets te maken. De komende tijd worden pallets van een bovenkant voorzien door huidige én nieuwe medewerkers van dit innovatieve en duurzame bedrijf in Zuidbroek. In deze corona-tijd een mooie opsteker voor de werkgelegenheid in Zuidbroek!

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter