Zwemmers de Brug naar World Games

Bij Sportcentrum de Kalkwijck werden de vijf zwemmers van Stichting de Brug zondag 11 juni uitgezwaaid door familie, vrienden en het bestuur van de gemeente Midden-Groningen; ze vertrokken naar de ‘Special Olympics World Games’ 2023 in Berlijn . Zij hebben zich geselecteerd om mee te doen aan deze wedstrijd, waar duizenden sporters met een verstandelijke beperking en uit meer dan 190 landen aan mee doen van 17 t/m 25 juni 2023.

De Brug heeft verschillende inzamelingsacties gehouden om geld op te halen voor de deelname aan het evenement en de daarbij komende kosten. Zo verkocht men gehaktballen en soep bij camping Meerwijck in Kropswold, was er een actie waarbij lege flessen werden ingezameld en werd er een dag ‘sponsorzwemmen’ gehouden in Sportcentrum De Kalkwijck.

“Naast dat je natuurlijk al heel enthousiast bent dat je deze kant op mag naar Berlijn, is het financiële plaatje ook van essentieel belang. Daarbij willen we jullie ook erg bedanken, want er zijn best heel veel mensen die ook écht financieel hebben meegeholpen. Echt top, want zonder jullie konden we nu niet in dit mooie busje richting Amersfoort rijden”, zijn de eerste woorden van coach Martijn dan ook bij het uitzwaaimoment in Hoogezand.

Volgens zwemcoach Yvette is het een bijzonder en uniek moment voor de zwemmers: “Je gaat maar één keer in je leven naar de World games, dus natuurlijk zijn we gespannen.” Ondanks de spanning hebben ze er vooral heel veel zin in: “Het wordt vast geweldig”, voegt ze eraan toe. Of de zwemmers eerste worden in Berlijn, durft coach Yvette niet te zeggen, maar de instelling om voor de winst te gaan is er zeker.

Maandag 26 juni verwacht de hele groep tussen 20.00 en 20.30 uur weer terug te komen in Hoogezand.

Deel naar jouw media!