Midden Groningen: Henk Mulder benoemd als beoogd gemeentesecretaris nieuwe gemeente

De nieuwe gemeente Midden-Groningen heeft een beoogd gemeentesecretaris: Henk Mulder. Mulder kwam als beste kandidaat uit de selectieprocedure. De Stuurgroep herindeling Midden-Groningen heeft Henk Mulder benoemd. Met zijn benoeming is een belangrijke stap gezet richting Midden-Groningen.

In de selectiecommissie zaten vertegenwoordigers van de drie betrokken colleges en het management. Daarnaast waren er twee adviescommissies; een met leden van griffie en management en een vanuit de bijzondere ondernemersraad. De keuze is unaniem op Henk Mulder gevallen, omdat hij brede ervaring en kennis en de juiste competenties heeft op het gebied van management en het leiden van organisaties. Daarnaast sluiten zijn denkbeelden goed aan op de organisatievisie, het dienstverleningsconcept en het ‘Kompas’ van de nieuwe gemeente.
Henk Mulder was kwartiermaker/directeur bij de NCG. Daarvoor was hij algemeen directeur van de dienst stedelijke ontwikkeling bij de gemeente Almere en vervolgens wethouder van Almere.
Mulder: “Het is een eer voor mij om de eerste medewerker van de nieuwe gemeente Midden-Groningen te zijn en ik heb veel zin in het (mede) bouwen aan een nieuwe organisatie die het College, de Raad en de burgers van Midden-Groningen zo goed mogelijk gaat bedienen.”

De voorzitter van de Stuurgroep herindeling, Geert-Jan ten Brink, is verheugd: “Met de komst van Henk halen we kwaliteit in huis. Zijn commitment aan de koers van Midden-Groningen is enorm en daar kun je alleen maar blij om zijn.”

Mulder zal per 1 februari 2017 in dienst treden. Hij gaat het projectleiderschap voor de herindeling overnemen van Frank Wiertz. De colleges wensen hem veel succes in zijn rol als bruggenbouwer tussen de drie organisaties en als beoogd gemeentesecretaris van de gemeente Midden-Groningen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl