Schoolvoetbaltoernooi in Sappemeer

Op het sportpark ‘Henk Bruins’ in Sappemeer, heeft donderdag 11 mei wéér het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. De leerlingen, van basisscholen uit de gemeente Midden-Groningen, mochten het in verschillende teams tegen elkaar opnemen tussen 10.00 en 14.00 uur.

Het evenement werd georganiseerd bij HSC, die tevens de kantine opende voor zowel de ouders en supporters, als de deelnemers. De kinderen reageerden erg enthousiast op de dag en omgeschreven het toernooi dan ook als ‘superleuk’. Óók de weersomstandigheden zaten mee, waardoor het een ‘zeer geslaagde’ sportactiviteit was voor de verscheidene basisscholen én de voetbalclub uit Sappemeer.

‘Wij staan hier vooral om het bewegen te stimuleren. Bewegen doe je natuurlijk niet alleen op de basisschool. Wij proberen het namelijk zo leuk en sportief mogelijk te maken, zodat ze hun hele leven blijven bewegen.’ Vertelt Robin Wierda, vakleerkracht lichamelijke opvoeding.

Op dit moment zijn de teams bezig met de lokale finales. Het team dat de lokale finale wint, mag door naar de regio finale en vervolgens door naar de finale van het district. De winnaar van het district mag uiteindelijk door naar het landelijk toernooi.

 

Deel naar jouw media!