Stadsvervoer HS dringend opzoek

Stichting Stadsvervoer HS gaat vanaf 11 december een nieuwe buslijn openen vanaf Noordbroek, Zuidbroek naar Sappemeer en Hoogezand. Voor deze nieuwe buslijn vraagt Stichting Stadsvervoer HS met spoed nieuwe chauffeurs, bij voorkeur uit Zuidbroek, Noordbroek en omgeving. Helaas zijn er nog weinig deelnemers die zich hebben aangemeld.

Stichting stadsvervoer HS beheert binnen de gemeente Midden-Groningen twee openbaar vervoersbuslijnen. Stadsbuslijn 515 rijdt door een zeer groot deel van Hoogezand en Sappemeer. Buurtbuslijn 516, start bij het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand en rijdt via o.a. Martenshoek, langs Foxhol, door Kolham, Scharmer met als eindbestemming de dorpskern van Harkstede. Beide buslijnen zijn opgenomen in het netwerk als openbaar vervoer binnen Publiek Vervoer Groningen-Drenthe. Ze hebben een vaste route, een vaste dienstregeling en rijden zes dagen per week. De bussen zijn voor iedereen zonder afspraak toegankelijk.

“De informatieavonden die zij gehouden hebben waren zeer teleurstellend. De eerste avond was in Noordbroek en de 2e in Zuidbroek. Er zijn in Noordbroek twee chauffeurs die zich hebben aangemeld, maar in Zuidbroek helemaal niemand. Dat vonden zij echt zonde. “Alle vrijwilligers krijgen een opleiding bij ons” vertelt Geert Koning. De routes worden eerst zonder passagiers gereden, en daarna worden de routes nog een keer gereden maar dan een keer met passagiers. Want het is uiteindelijk de bedoeling dat alle vrijwilligers op alle lijnen gaan rijden.”

Als er op 7 september onvoldoende vrijwilligers zijn, dan gaat de nieuwe buslijn 517 niet door. “Dus wij verwachten van de dorpsverenigingen Noordbroek en Zuidbroek ook alle medewerking; dat zij mensen gaan zoeken uit hun eigen omgeving die op deze buslijnen willen gaan rijden.” aldus Geert.

Er is geen ervaring vereist om je te kunnen aanmelden. Je moet minimaal 21 jaar zijn en in bezit zijn van een normaal autorijbewijs. Aanmelden kan per e-mail: info@stadsvervoerhs.nl of via de coördinator, dhr. Lucas Venema, telefoonnummer 06-23904204.

 

Deel naar jouw media!