Tiende zwemseizoen ‘De Kolck’ geopend

Wethouder Markus Ploeger opende zaterdag 29 april het tiende zwemseizoen van Zwembad de Kolck in Meeden. De zwemvoorziening, die volledig ‘gerund’ wordt door vrijwilligers, brengt een hoop plezier met zich mee voor zowel de inwoners van het dorp, als voor de omwonende. Markus Ploeger is erg positief: ‘Als je kijkt naar hoe het zwembad eruit ziet, hoeveel mensen er plezier van hebben en wat voor een regionale functie het bad heeft, dan mag je best trots zijn’.

Volgens de wethouder wordt het inmiddels alweer tiende seizoen, een stuk lastiger voor het zwembad. Verduurzaming zit er aan te komen, energielasten zijn hoog, er is inflatie: ‘Het budget is nog steeds 65.000 euro, dus we kunnen als gemeente ook kijken hoe we verenigingen kunnen helpen en eens kijken of we weten te compenseren voor de inflatie’.

Eén van de laatste dingen die de voormalige gemeente Meeden destijds deed, was het realiseren van een nieuw zwembad, dat er nu nog steeds staat. Ook de kleinkinderen van wethouder Ploeger namen de 29e van april een duik in het water: ‘Het gaat van generatie, op generatie’, voegt de wethouder eraan toe.

Markus Ploeger geeft aan dat het gemeentebestuur zeer positief staat tegenover de ‘zelfwerkzaamheid’ van de vrijwilligers die de Kolck in standhouden. Op die manier is het voor de gemeente ook gemakkelijker om middelen vrij te maken.

Deel naar jouw media!