Zo vind jij de juiste vakman voor je klus

Wanneer je zelf geen echte klusser bent, maar toch iets gedaan moet krijgen thuis, dan ontkom je er natuurlijk niet aan om een echte vakman te vinden die je hierbij kan helpen. Afhankelijk van het type klus, is het vaak eerst aan te raden om eens in de buurt te vragen, zoals bijvoorbeeld aan vrienden, familie, collega’s of kennissen. Stel dat er een goede stukadoor in de familie zit, dan is de kans op een voordeliger dunpleister prijs per m2 groter dan wanneer je een externe specialist in moet schakelen. Mocht het dan toch zo zijn dat dit nodig is, dan hebben wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste vakman vindt voor jouw klus.

Kies voor ervaring

We zien steeds vaker dat ook jonge gasten, die net een jaar of twee voor een werkgever hebben gewerkt, denken dit ook volledig voor zichzelf te kunnen doen. Deze mensen beginnen als  zelfstandige en merken vaak al snel dat het een stuk lastiger is dan je ze vooraf had gedacht. Niet zo gek natuurlijk wanneer je niet meer dan een paar jaar ervaring hebt. Kies daarom ook altijd voor een vakman met de nodig ervaring, zodat ze niet alleen weten wat ze moeten doen, maar ook een eventueel onvoorzien probleem op de juiste manier kunnen oplossen. Stel dat je de muren glad wilt laten maken, dan is het aan te raden te kiezen voor een ervaren renovlies behanger. Het laten plakken van renovlies, gebeurt namelijk juist om voor gladde muren te zorgen, die vervolgens kunnen worden gesaust in de gewenste kleur. Kies je dan voor iemand met weinig tot geen ervaring, dan bestaat de kans dat het minder strak wordt en je er tot in lengte van jaren naar moet kijken.

Vergelijk de prijzen

Inzetten op één partij is nooit handig om te doen, mits ze je persoonlijk goed kent. Aan te raden is altijd om minimaal 3 partijen te vragen om een offerte, zodat je op basis daarvan een goed beeld krijgt van hoe de markt daadwerkelijk is. Omdat je natuurlijk niet regelmatig een vakman nodig hebt en ook iedere specialist een andere prijs heeft, krijg je met de uitvraag van meerdere offertes dus direct een goed beeld. Het enige waar je wel op moet letten, is of de offertes hetzelfde zijn en je wel appels met appels aan het vergelijken bent. Stel dat de ene partij aangeeft de muren te willen stucen, terwijl de ander aangeeft dit met renovlies behang te willen doen, kan hier verschil in prijs in zitten uiteraard.

Check de voorwaarden

Een scherpe offerte is natuurlijk ontzettend fijn, maar op het moment dat je moet afrekenen en er ineens een flink extra bedrag wordt gerekend voor meerwerk, dan is dit alles behalve prettig. Zorg er dus ook altijd voor dat je ook de voorwaarden goed doorneemt, zodat de afspraken die worden gemaakt duidelijk zijn en je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Dit geldt overigens ook voor eventuele schade die wordt toegebracht tijdens de werkzaamheden.

Deel naar jouw media!