Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Appingedam: Winnaars Project Goud Grunn op 7 juni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aanstaande vrijdag 7 juni is het zover en maken wij de winnaars bekend van de publieks- en juryprijs van het project Goud Grunn. Tussen 27 mei en 6 juni loopt de stemactie voor de publieksprijs voor de genomineerde werkstukken van dit project. Via de website www.epi-kenniscentrum.org hebben inmiddels honderden mensen gestemd op 1 van de 7 werkstukken. Tijdens de JongerenTop op 7 juni in Appingedam maken we de winnaars van de publieks- en juryprijs bekend. Die krijgen een geldbedrag, bestemd voor een uitje met de klas.
De vakjury, bestaande uit Justin Richardson (onderzoeker Gronings Perspectief- RUG), Randolf Boersma (bedrijfsleider bouwbedrijf Van Wijnen) en Drewes Wildeman (sociaal ondernemer en Groninger) heeft inmiddels bepaald welke groep er met de vakjuryprijs vandoor gaat. Donderdag tellen we de stemmen voor de publieksprijs.
Op de website www. epi-kenniscentrum.org staan zeven filmpjes van jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen. Het gaat om eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp.

Ze hebben de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken. We hopen dat de komende stemperiode vooral jongeren laten weten welke ideeën voor hun toekomst zij goed vinden.
Wat is Goud Grunn? Goud Grunn is een project waar scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen gratis aan kunnen deelnemen. Leerlingen krijgen (gast)lessen, gaan op excursies en kunnen meedoen aan een prijsvraag. Met Goud Grunn wil EPI-kenniscentrum de jongeren uitdagen om over hun toekomst in deze regio na te denken en ze bewust maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn. Meer informatie over Goud Grunn vindt u op deze pagina: https:epi-kenniscentrum.org/alle-opleidingen/goud-grunn2/.

foto’s : EPI-kenniscentrum.

Duurzame wijk
Duurzame aardhut

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter