Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Inwoners bijgepraat over vrachtwagenbewegingen door dorpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In Polder Breebaart vindt een groot natuurherstelproject plaats. Voor dit project wordt onder andere klei afgegraven en zand aangebracht. Dit heeft de afgelopen weken geleid tot extra vrachtwagenbewegingen door de dorpen Termunterzijl, Termunten, Borgsweer en Baamsum

Inwoners zijn deze week, tijdens een bijeenkomst bijgepraat over de situatie. Het transport dat op dit moment is stilgelegd, wordt vanaf volgende week dinsdag dit weer hervat. De komende zes weken vinden ongeveer zeshonderd transportbewegingen plaats. Deze worden verdeeld over ongeveer tien dagen tijdens de komende vijf weken. Er is afgesproken dat de vrachtwagens stapvoets door de dorpen gaan rijden. De maximum snelheid in Baamsum wordt tijdens de transportperiode teruggebracht van 50 naar maximaal 30 km per uur.

De ontstane schade aan de Abel Olsderweg in Termunten wordt gerepareerd door een gedeelte van de weg te asfalteren. Voor de geconstateerd schade aan de brug, ‘Boog van Ziel’, vindt op korte termijn inspectie plaats.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter