Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Sloop woningen Zandenplatenbuurt Noord

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De bewoners van 386 huurwoningen en 141 particuliere woningen in de Zandplatenbuurt Noord en omgeving in Delfzijl krijgen de mogelijkheid te verhuizen naar een nieuw te bouwen huis. Hierover zijn zij afgelopen zaterdag, 30 maart, door de gemeente Delfzijl en woningcorporatie Acantus geïnformeerd. De in totaal 527 huizen maken deel uit van de groep ‘1588’. Dit is voor Delfzijl de eerste groep bewoners die duidelijkheid krijgt over de uitvoering van de versterking.

De bewoners hebben lang gewacht op duidelijkheid rondom het versterken van hun huis. Op 11 maart 2019 zetten minister Wiebes en de betrokken gemeentebestuurders hun handtekening onder de financiële afspraken over de versterkingsaanpak. Hiermee ontstaat voor de eigenaren van de huizen – de woningcorporatie en de particuliere eigenaren – binnen de groep ‘1588’ de mogelijkheid dat zij zelf mogen kiezen of en hoe zij het versterkingsadvies voor hun woning willen uitvoeren.

Anita Tijsma, bestuurder Acantus: “Als woningcorporatie zetten wij in op een nieuwe woning voor iedereen. Deze woningen gaan wij gefaseerd en samen met bewoners ontwikkelen. De gemeente Delfzijl gaat in gesprek met de eigenaren van de 141 woningen van de groep ‘1588’. Zij bepalen zelf wat er met hun woning gebeurt. Tijdens individuele gesprekken komt aan de orde welke wensen zij hebben op het gebied van wonen. Willen ze hun huidige woning versterken of willen ze liever een nieuwe woning. Rond 2025 moet het hele project klaar zijn.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter