Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Eemsmond: Versterking vloer nieuwe school Uithuizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het college van burgemeester en wethouders van Eemsmond stelt de gemeenteraad voor de verdiepingsvloer in de nieuwe school in Uithuizen maximaal te versterken. De afgelopen maanden zijn verschillende scenario’s onderzocht. Van alle scenario’s zijn de voor- en nadelen en kosten in kaart gebracht.

De verdiepingsvloer maximaal versterken betekent dat onder alle naden van de breedplaatvloerdelen stalen balken en kolommen worden geplaatst. Volgens de nieuwste norm voor dit type vloeren zou het niet nodig zijn om alle naden te ondersteunen. Het college kiest daar wel voor om elke twijfel over de veiligheid van de nieuwe school weg te nemen. De stalen balken en kolommen kunnen grotendeels worden weggewerkt in bestaande muren zodat het open karakter van de nieuwe school behouden blijft. Als de gemeenteraad akkoord gaat kunnen de vervolgonderzoeken van start en wordt in november duidelijk wat het versterken van de vloer exact gaat kosten. Die kosten worden nu geraamd op 3 miljoen euro. In november komt er een definitief voorstel.

Als de raad daarmee akkoord gaat kunnen de werkzaamheden begin volgend jaar van start. Dat betekent dat de drie basisscholen in Uithuizen voor het nieuwe schooljaar 2019/2020 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe school.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter