Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Farmsum: Zwarte stofdeeltjes vrijgekomen bij bedrijf Farmsum

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bij een bedrijf in Farmsum is op donderdagmiddag 24 januari een blazer geweest. Daarbij zijn in de omgeving van Farmsum en Delfzijl verschillende stofdeeltjes vrijgekomen.

Doordat het gesneeuwd heeft, zijn de zwarte stofdeeltjes goed zichtbaar. Er is nu opgeschaald naar GRIP 1. Er zijn al eerder stofdeeltjes vrijgekomen bij het bedrijf. Toen is er niet opgeschaald. Er is opgeschaald naar GRIP 1 omdat de stofdeeltjes nu – in tegenstelling tot voorgaande keren – goed zichtbaar zijn voor omwonenden omdat er sneeuw ligt. Ze verwachten daarom in deze situatie meer vragen dan de voorgaande keren. En om de samenwerking tussen de hulpdiensten dan zo goed mogelijk te coördineren is er tijdelijk opgeschaald naar GRIP 1.

De stofdeeltjes zijn vergelijkbaar met wat er vrij komt bij een brand met veel rookuitslag.Dit betekent dat het verstandig is om aanraking te vermijden. Was uw handen als u toch in aanraking bent gekomen met de stofdeeltjes. De meeste stofdeeltjes zullen wanneer het regent wegspoelen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter