Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Onthulling informatieborden Drevenbos

Maandagmiddag 24 februari om 15.00 uur onthult wethouder Jan Jakob Boersma twee informatieborden bij het Drevenbos te Hoogezand. Dit is het startsein voor het project B(l)oeiende Bosranden, waarvoor het Drevenbos subsidie heeft ontvangen. Dit project moet zorgen voor meer biodiversiteit in het bos. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
De nieuwe informatieborden geven bezoekers naast algemene informatie ook informatie over de natuurlijke elementen van het Drevenbos. Verschillende sponsoren hebben de borden mogelijk gemaakt.

B(l)oeiende Bosranden

Onlangs heeft de provincie Groningen de subsidie ‘B(l)oeiende bosranden’ toegekend aan het Drevenbos. Deze subsidie is bedoeld om de biodiversiteit in het bos te verhogen. Dit kan door verschillende plantsoorten te plaatsen en zo de overgang van weide naar bos natuurlijker te maken. De uitvoering ligt naast Landschapsbeheer Groningen bij wijkbewoners en de gemeente Midden-Groningen. Het Dr. Aletta Jacobs College is met leerlingen van onder andere de deelschool praktijkonderwijs een belangrijke partner in de uitvoering.

Achtergrond

Aan de zuidkant van Hoogezand tussen de Kielsterachterweg en het Kieldiep ligt een bosperceel van 29 hectare. Het Drevenbos wordt sinds 2017 beheerd door een werkgroep die is samengesteld uit wijkbewoners, de gemeente Midden-Groningen en een externe deskundige. De werkgroep heeft samen met een grote groep wijkbewoners een aantal doelen opgesteld om het Drevenbos een meer natuurlijk karakter te geven.

Deel naar jouw media!