Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Ontoegankelijkheid mondzorg in Vredekerk

Afgelopen jaar lanceerde Dokters van de Wereld de campagne Kiezen voor Elkaar om de ontoegankelijkheid van mondzorg aan te kaarten, maar ook om directe steun te bieden aan mensen die mondzorg hard nodig hebben. Volgens de SP Midden-Groningen speelt dit probleem ook in de gemeente Midden-Groningen. Tijdens de presentatie werd onder andere benoemd dat in Foxham/Hoogezand noord één op de vier kinderen niet naar een tandarts gaat, Noordbroek is koploper, daar gaat 27% van alle kinderen gaat daar niet naar de tandarts. Op uitnodiging van de SP kwam de Mondzorg karavaan vandaag (vrijdag 24-1-2019) naar de Vredekerk. Terwijl binnen een presentatie werd gegeven, werd er buiten in de mobiele tandarts bus door een tandarts gratis tandzorg verleend.

Bij de start van de dag werd het woord gevoerd door Caroline van Wingaarden van Dokters van de Wereld, Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van de SP en portefeuillehouder in het college van Midden-Groningen, wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen. Carla Teisman van Mondhygiënepraktijk Hoogezand.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman, Caroline van Wingaarden van Dokters van de Wereld, wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen, Carla Teisman van Mondhygiënepraktijk Hoogezand en de gespreksleider.

Op 11 april 2019 lanceerde Dokters van de Wereld de campagne Kiezen voor Elkaar om de ontoegankelijkheid van mondzorg aan te kaarten, maar ook om directe steun te bieden aan mensen die mondzorg hard nodig hebben. Door de campagne konden teams van tandartsen en mondhygiënisten in zes steden 1.000 behandelingen geven.

Deel naar jouw media!