Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Toch promotie voor HS88 Heren 2

Het was een bewogen seizoen voor het 2e elftal van HS88. Zo wonnen ze vaak van de besten, maar verloren van de onderste 2 voor de winterstop. Tot overmaat van ramp nam de trainer ook nog afscheid in de winter, maar het team had inmiddels gemerkt waartoe ze in staat waren en met een plan, haalbare doelen, structuur en werklust werden wedstrijd na wedstrijd de punten binnen gesleept. Zeer uitdagende oefenpartners werden in de winter bezocht en aan de kant gezet, waardoor het vertrouwen in een goede tweede helft toenam. Iedere wedstrijd moest vanaf dan een beter resultaat geven dan voor de winter, iedere 2e helft moest beter zijn dan de 1e en dat lukte wonderwel, want voetballen kunnen ze, deze jongens.

De weg naar de top was ingezet door winst op nr 3 The Knickerbockers, maar in Stadskanaal liepen ze nog een zeperd op waarbij de arbiter niet vrijuit ging. Alles hing daarna af van de wedstrijd tegen nr 1; Oranje Nassau Roden. Ze werden met veel strijd met 2-0 aan de kant gezet. Toen wisten we, dat het kampioenschap ons nauwelijks kon ontglippen. De enige kandidaat die nog aanspraak kon maken, The Knickerbockers had een veel zwaarder programma nog dan wij, dit kon niet misgaan. We stonden 4 punten voor met 2 wedstrijden meer gespeeld. Keurig bovenaan.

En toen kwam “CORONA” en stonden ze met lege handen toen de KNVB besliste, dat er niemand zou promoveren en niemand zou degraderen. Na vorig jaar net de boot gemist te hebben was het seizoen nu weer voor niets geweest? Een hard gelag. Hoe mooi was daarom het verlossende bericht van de KNVB afgelopen woensdag, dat promotie alsnog is toegekend aan onze jongens.Ze hadden een droom, geloofden er in en gingen ervoor. Winnaars hebben een plan, verliezers slechts een excuus. Het plan had gewerkt.

Volgend jaar komt dit 2e selectieteam van HS88 daarom uit in de reserve 2e klasse, een geweldige prestatie. Hiermee is een van de doelen uit het kersverse beleidsplan van HS88 nu al gehaald. Komend seizoen zullen trainer Wessel Deelstra en teammanager Bert Willemsen het stokje overnemen in nauwe samenwerking met de staf en spelers van het eerste elftal.

 

 

Deel naar jouw media!