Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Middelstum: Expositie Demowoning

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op woensdag 4 november is de expositieruimte van de duurzame demowoning in Middelstum geopend. Wethouder Bé Schollema hield voor een zeer beperkt aantal aanwezigen een korte toespraak. Daarna nam hij symbolisch afscheid van het Gronings aardgastijdperk door een model van een aardgasmolecuul in een afvalbak te werpen. Bé Schollema: “Op naar een aardgasvrije gemeente!”

Inspireren en informeren

De duurzame demowoning in Middelstum heeft als doel inwoners te informeren en inspireren over het verduurzamen en/of aardgasvrij maken van hun woning. De demowoning wordt zelf ook verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt. Dit gebeurt zo, zodat bezoekers kunnen zien hoe dit gedaan is. De demowoning in Middelstum beschikt over een ruime expositieruimte (10 x 14 meter), waar onlangs diverse duurzame installaties, isolatiemateriaal en dergelijke zijn geplaatst. Naast de vaste expositie zijn er in de toekomst wisselende mini-tentoonstellingen te bekijken over duurzame onderwerpen als bijvoorbeeld waterbesparing en afvalvermindering.

Op afspraak geopend

Vanaf woensdag 18 november 2020 wordt de expositieruimte op afspraak, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur, opengesteld voor bezoekers. Inwoners kunnen via het e-mailadres duurzamedemowoning@loppersum.nl een afspraak maken om de diverse materialen te bekijken en persoonlijk advies te krijgen over verduurzaming. Bezoekers die vooraf een quickscan van hun woning laten maken op het Energieloket (https://energieloket-groningen.nl/quickscan) en deze uitgeprint meenemen om in de demowoning te bespreken, krijgen gratis een bespaarpakketje mee (zolang de voorraad strekt).

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter