Midden-Groningen: Activiteiten maand van het brein

Na de opening van de Maand van het Brein op 19 september organiseren de Bibliotheken Midden-Groningen verschillende activiteiten rondom het brein en herinneringen. Zo is er op 1 oktober een lezing van de Hersenstichting in de Bibliotheek Hoogezand en is er in de herfstvakantie een fotografie-activiteit rondom herinneringen. 

Lezing Hersenstichting

In het kader van de Maand van het Brein organiseert de Bibliotheek Hoogezand een lezing door de Hersenstichting. De Bibliotheek heeft een eigen Breinbieb, een hoek waarin allerlei boeken, spellen en materialen te leen zijn die te maken hebben met het brein. In het kader van de Breinbieb organiseert de Bibliotheek het hele jaar door activiteiten rondom dit thema. Deze keer is er de lezing ‘’Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’’ in samenwerking met de Hersenstichting. Mevrouw Anneke Brouwer van de Hersenstichting geeft de lezing op donderdagmorgen 1 oktober om 10.30 in de Bibliotheek Hoogezand. De lezing is gratis en inclusief koffie/thee. Aanmelden is gewenst in verband met beperkte plekken. Aanmelden kan via: www.biblionetgroningen.nl/hoogezand.

Weet je nog?

Voor volwassenen van 50 jaar en ouder organiseren de Bibliotheken in de herfstvakantie de activiteit ‘’Weet je nog?’’. Je kunt langskomen om in je herinnering op de foto te gaan via een greenscreen. Zoek een afbeelding uit in een boek, of leuker nog: neem een eigen fysieke foto mee! Ga via de greenscreen terug in de tijd. Neem vooral je (klein)kinderen mee. De foto krijg je mee naar huis. De activiteit is op de volgende data in de Bibliotheken:

Dinsdag 13 oktober van 15:00 tot 17:00 in de Bibliotheek Siddeburen

Woensdag 14 oktober van 10:00 tot 12:00 in de Bibliotheek Zuidbroek

Donderdag 15 oktober van 10:00 tot 12:00 in de Bibliotheek Noordbroek

Donderdag 15 oktober van 15:00 tot 17:00 in de Bibliotheek Harkstede

Vrijdag 16 oktober van 10:00 tot 12:00 in de Bibliotheek Slochteren.

Aanmelden is gewenst en kan via: www.biblionetgroningen.nl/agenda.

Deel naar jouw media!