Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: D66 boegbeeld Renkema doet stapje terug

Achttien jaar geleden kwam Gerard Renkema uit Hellum in de gemeenteraad namens D66. Sindsdien heeft hij zich als fractievoorzitter ingezet voor een scala aan onderwerpen. Meewerken aan het vormen van de eerste gemeenteraad van de gemeente Midden-Groningen was zijn laatste grote uitdaging. Het fractievoorzitterschap wordt vanaf de eerstvolgende vergadering na het zomerreces door Yannick Lutterop overgenomen.

Renkema bracht het nieuws afgelopen week zelf op de algemene ledenvergadering van D66: “Hoewel ik het fractievoorzitterschap altijd met veel plezier vervuld heb, heeft de ‘coronatijd’ me wel aan het denken gezet over de manier waarop ik de komende jaren wil invullen. De conclusie was dat het tijd werd om een stapje terug te doen.”

Leefbaarheid

In 2002 kwam Gerard Renkema als raadslid in de raad van Slochteren als opvolger van Jan Niezink. Het grote thema waar hij zich altijd mee bezig hield was de leefbaarheid in de dorpen van deze gemeente. Bij de laatste verkiezingen was Renkema lijsttrekker voor de democraten. Vanaf de start van de nieuwe gemeente Midden-Groningen heeft hij het fractievoorzitterschap op zich genomen. Die rol komt straks bij de nummer twee op de D66-lijst: Yannick Lutterop.

Yannick Lutterop woont in Hoogezand en kwam in 2017 nieuw in de gemeenteraad. Hij is lid van de agendacommissie en fungeert regelmatig als voorzitter van de raadscommissie. Renkema: ”Yannick is inmiddels ruim voldoende bekend met het reilen en zeilen van raadswerk om fractievoorzitter te worden.”

Renkema vertelde in de ledenvergadering hoe hij altijd met erg veel plezier en inzet zijn werk als fractievoorzitter heeft gedaan, naast diverse andere nevenfuncties bij onder andere de uitvaartvereniging en de historische vereniging. De kritische Helmster zei met een lach: “Ze zijn nog niet van me af hoor.” Renkema blijft actief als raadslid, er zijn in de gemeente Midden-Groningen namelijk nog de nodige uitdagingen.

Deel naar jouw media!