Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeente zet in voor een veilige jaarwisseling

Ook in Midden-Groningen moet de jaarwisseling veilig, fijn en feestelijk verlopen. Daarbij is het volgende belangrijk: de veiligheid en gezondheid van bewoners en dieren, en het respect voor eigendommen van anderen staan voorop afval verbranden accepteert de gemeente niet. De gemeente, de politie en de brandweer zijn met meer medewerkers aanwezig en zullen snel ingrijpen bij onveilige situaties.

Het afval aanbrengpunt in Hoogezand (Van Neckstraat) is op oudejaarsdag geopend tot 15.00 uur. Daarna en op nieuwjaarsdag is het vervoeren van afval in Midden-Groningen verboden. De politie en de Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) zullen daar scherp op letten. Overtreding van dat verbod is strafbaar; dat kan dus ernstige gevolgen voor u hebben.

Burgemeester Hoogendoorn: “Het is natuurlijk fijn als er vooral in de buurt van zorglocaties en dierenverblijven geen overlast is. Ik doe daarom een beroep op alle inwoners om daar rekening mee te houden.” Rondom het verzorgingshuis De Burcht in Hoogezand geldt dit jaar van 18.00 uur oudejaarsdag tot 02.00 uur op 1 januari een verbod om vuurwerk af te steken. De begrenzing van de zone staat aangegeven op de kaart. zie bijlage.

Deel naar jouw media!