Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Onthulling monument levenslicht indrukwekkend

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd. Midden-Groningen herdenkt, in samenwerking met de Odd Fellows uit Sappemeer, de slachtoffers door het plaatsen van het monument ‘Levenslicht’ bij borg Welgelegen in Sappemeer. Het monument gaat aan en uit, als een mens die adem haalt. Naast het monument, kunt u in het park de namen horen van afgevoerde joden uit vroeger gemeenten; Hoogezand/Sappemeer en Slochteren.

Op woensdag (22 januari) om 17.30 uur onthulde burgemeester Adriaan Hoogendoorn het monument met een passend programma, Hoogendoorn wees in zijn toespraak onder andere op het broeiende gevaar van Antisemitisme tegenwoordig, vrijheid is voor iedereen. 

Er was veel belangstelling vanuit de bevolking. Wim Rozema, secretaris van de historische vereniging Hoogezand-Sappemeer vertelde een verhaal van over het joods meisje genaamd Marta, een verhaal van Kees Visser. Daarnaast was er traditionele Joodse muziek te horen. De herdenking eindigde om ca. 18:00 uur. Het was een indrukwekkende middag.  Na afloop stond er voor iedereen een kop soep klaar. Bezoekers vonden de bijeenkomst zeer indrukwekkend.

Het monument is voor iedereen vrij toegankelijk van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari van 18.00 uur – 21.00 uur.

 

 

 

 

Deel naar jouw media!