Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Open brief Burgemeester Hoogendoorn

Burgemeester Hoogendoorn heeft op 8 april middels een open brief de inwoners van Midden-Groningen weer toegesproken. Na 3 weken in de nieuwe werkelijkheid die de corona maatregelen met zich meebrengen, wil hij o.a. zijn waardering uitspreken voor alle inwoners in Midden-Groningen.

De hele brief is hieronder te lezen:

 

Open brief burgemeester Adriaan Hoogendoorn 

We leven al weer 3 weken in de nieuwe werkelijkheid die de corona maatregelen met zich meebrengen. En ook de komende 3 weken blijven deze maatregelen nodig. We blijven alles op alles zetten om besmettingen te voorkomen.

Ik wil graag mijn waardering voor u uitspreken. Het doet mij goed om te zien dat het coronavirus hier in Midden-Groningen serieus wordt genomen. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze gemeente waar inwoners zo veel solidariteit laten zien en zo met elkaar meeleven en voor elkaar zorgen. Dat doen we goed met elkaar! We helpen elkaar er doorheen. Nu het langer gaat duren, is dat nog harder nodig. Laten we elkaar aanmoedigen. Volhouden, mensen. Houd moed!

Het coronavirus trekt diepe sporen in de samenleving. Niet alleen door de ziekte zelf en de zorg om de gezondheid, maar ook om wat dit doet met onze maatschappij. De gevolgen zijn – ook in financiële zin – groot voor onze inwoners, ondernemers, zelfstandigen zonder personeel en verenigingen. Als gemeente doen we wat we kunnen om iedereen te helpen deze periode zo goed mogelijk door te komen. Daarom hebben we extra maatregelen genomen om ook de ondernemers en zelfstandigen te ondersteunen in onze gemeente. Zo willen we er voor zorgen dat onze ondernemingen en organisaties kunnen blijven bestaan. En dat bedrijven tijdelijke krachten zo veel mogelijk in dienst kunnen houden. Want zo zorgen we er voor dat we straks ook weer verder kunnen met elkaar. U en ik kunnen ook persoonlijk een steentje daaraan bijdragen. Onze lokale ondernemers hebben het zwaar en verdienen onze steun. Dus laten we hun deur in deze dagen niet voorbij gaan.

Ook voor de gemeentelijke organisatie hebben we maatregelen genomen. Voor uw en onze gezondheid houden we ons op de locaties uiteraard aan de hygiëne richtlijnen van het RIVM. We vragen u om waar het kan te bellen of e-mailen en niet langs te komen. Bij de afval brengpunten kunnen we maar een paar bezoekers tegelijk binnenlaten. Daardoor is het mogelijk dat u iets langer moet wachten voor u aan de beurt bent. We bezorgen de inzamelzakken voor verpakkingsafval nu bij u thuis. Dit is een greep uit de maatregelen om u en ons gezond te houden. En om u goed van dienst te kunnen blijven zijn. Ik reken op uw begrip voor de aanpassingen.

Verder roep ik u op door te gaan met wat u al zo goed doet: werk thuis als dat kan. Houd 1,5 meter afstand van andere mensen. Ga alleen boodschappen doen. Kom niet in groepen bij elkaar. Hoest en nies in de elleboog en was vaak de handen. Houd u aan de maatregelen van de regering. Doe dat niet alleen voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Ook het komende paasweekeinde. Ik begrijp hoe graag u dan misschien er op uit wilt, op familiebezoek of naar het strand. Maar blijf ook dan alstublieft zo veel mogelijk thuis. We zijn goed bezig, maar dat heeft alleen maar zin als we het nu ook volhouden! Met z’n allen. Niemand uitgezonderd. Alleen dan krijgen we het virus onder controle.

Onder ons gezegd: goud goan en kop d’r veur!

Hartelijke groet,
Mr. A. (Adriaan) Hoogendoorn

Deel naar jouw media!