Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Wit-Russische kinderen weer thuis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Na een verblijf van 7 weken in de omgeving van Siddeburen, verspreid over de dorpen Harkstede t/m Wagenborgen, vertrokken de 24 Wit-Russische kinderen met juf en tolk vorige week maandag weer naar hun eigen thuis in Wit-Rusland.

De reis duurde bijna 27 uur en verliep voorspoedig. Bij aankomst bij de school in Azdamicy werden ze allemaal weer herenigd met hun eigen families. Bij de school werden de werkgroep leden welkom geheten door 14 leerlingen die 3 jaar geleden in Siddeburen e.o. zijn geweest, heel bijzonder. Het welkom bestond uit een welkomst- en dankwoord door de directeur, een concert door deze 14 leerlingen en een maaltijd.

De statiegeldflessenactie de afgelopen maanden bij Plus Spithoff in Schildwolde had € 250,- opgeleverd en de werkgroep heeft dit bedrag verdubbeld en aan de directeur van de school in Azdamicy overhandigd voor de aanschaf van een waterfilter voor de school. Samen met het overhandigen van een groepsfoto van de kinderen met hieromheen alle namen van de gastgezinnen en werkgroep leden werd project2019 officieel afgesloten.

Weer thuis, opgewacht door familie
Kinderen weer herenigd met ouders en familie

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter