Slochteren: VIOS dames herpakken zich tegen Ritola

Tegen de dames van Ritola uit buurgemeente Tynaarlo hebben de dames van VIOS zichzelf een prima dienst bewezen door me 1-3 te winnen in Zuidlaren. Met een voltallig selectie waarvan Anne Westerhout niet helmaal fit was  traden de dames uit Slochteren aan met een 4-0 overwinning op Donitas en een 4-0 nederlaag tegen Oranje Nassau  op zak. Gemotiveerd om een beter resultaat neer te zetten dan een week eerder.

Met Mirthe Zuhorn, Mirelle Overweg, Marieke Snakenborg, Demi Drewel, Ilse van Wijk Mariët van der West en Marlon Huisman als libero werd aan de wedstrijd begonnen. Na een aarzelend begin waarin het vooral voorzichtig en onzeker oogde maar een beter niveau werd neer gezet dan een week eerder kregen de dames van VIOS meer grip en wisten de eerste set moeizaam maar verdiend naar zich toe te trekken zonder de pannen van het dak te spelen. (24-26)

Ritola schoot de tweede set veel beter uit de startblokken wat resulteerde in een ruime voorsprong voor de thuisploeg. Spelverdelr Marjolein Drewel werd ingebracht voor Mirthe Zuhorn, maar het tij kon niet gekeerd worden. Met name serverend wist Ritola een aantal series op rij te plaatsen waardoor het verschil in de tweede set werd gemaakt (25-14)

De vierde set wist VIOS zich te herpakken. Anneme Zijl was ingebracht voor Demi Drewel en het ging steeds beter draaien. Er werd vooral beter verdedigd en de passing werd beter verzorgd.  Aanvallend werden minder fouten gemaakt en werden ook meer directe punten gescoord. Serverend werd Sanne Haake nog in ploeg gebracht wat prima uitpakte.  Met name door de degelijkheid bleef VIOS steeds aan de goede kant van de score wat uiteindelijk resulteerde in een ruime set overwinning (17-25)

De vierde set gaf in eerste instantie een gelijk beeld als de derde. Er werden door VIOS  minder fouten gemaakt, de organisatie stond beter en er werden meer directe punten gescoord. Dit resulteerde in een redelijk ruime marge (21-16). Ritola rechtte de rug echter nog een keer  en wist met veel serve druk toch weer terug in de wedstrijd te komen. Sanne Haake werd in de slotfase ingebracht voor Ilse van Wijk en pakte het prima op door geen fouten te maken.  Na een spannende en enerverende strijd wist VIOS aan het langste eind te trekken en de vierde set en dus de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Donderdag avond wordt in de strijd om de districtsbeker in de eigen Duurswoldhal aangetreden tegen Set-Uppers Scheemda en zaterdag volgt ook in Slochteren de thuiswedstrijd tegen Extudiantes. Helaas is er vanwege de aangescherpte corona maatregelen geen publiek toegestaan.