Slochteren: Vios heren opnieuw naar winst

Na het maken van de traditionele teamfoto wisten de heren van VIOS in een pakkende en enerverende wedstrijd ook de tweede wedstrijd van de competitie met 4-0 (25-17, 25-21, 25-21, 25-22) te winnen van Dio Bedum. 

In de voorgaande wedstrijd ging steeds de eerste set verloren, ondanks dat die wedstrijden wel steeds werden gewonnen. Toch levert dat natuurlijk puntverlies op en je kijkt steeds tegen een achterstand aan. Daarom was er afgelopen donderdag op de training kort aandacht besteed, hoe dit zou kunnen worden voorkomen. Conclusie was dat met name de warming-up te slap was, waardoor er onvoldoende voorbereid aan de eerste set  werd begonnen. Daarom werd er deze keer meer aandacht besteed aan de voorbereiding.

Het resultaat was er naar. De eerste set werd op overtuigende wijze gewonnen met 25-17.

De winst van de eerste set leverde de nodige euforie op bij de selectie. Hierdoor werd het in de tweede set een wat moeilijker wedstrijd. Er werden wat onnodige foutjes gemaakt en ook tegenstander Dio Bedum kwam wat beter in hun spel. Tot 20-20 ging het vervolgens gelijk op.

Bij deze stand waren de mannen van VIOS weer bij de les en konden de set naar zich toe trekken met 25-21.

In de volgende twee sets was het wederom zeer wisselvallig spel van de VIOS heren. De derde set werd bijvoorbeeld begonnen met een 0-4 achterstand, wat de coach noodzaakte om op dat vroege moment in de set al een time out te moeten nemen. Even later was de stand alweer 7-4 voor VIOS.

Dit is eigenlijk het verhaal van 2e, 3e en 4e set. Het “zakelijk” afmaken van een set of de wedstrijd moet er nog wat meer ingeslepen worden. Je moet die momenten bij een tegenstander herkennen om op het juiste moment door te kunnen drukken en een set of wedstrijd professioneel af te maken aldus coach Beuker. Toch had hij ook complimenten voor zijn ploeg, omdat ze toch steeds rond de stand 20-20 de zege naar zich toe wisten te trekken, maar dat ging te moeizaam en had royaler gekund. Curieus moment in de wedstrijd was een tweetal voetfouten van de spelverdeler van Dio bij de opslag en zijn foutserve op matchpoint voor VIOS waardoor de 3e set werd binnen gehaald. De derde set werd uiteindelijk met 25-21 gewonnen en de vierde set met 25-22.

Opstelling was Harry Zijl, Leon Koopman, Joost Klootwijk, Edwin Gernaat, Wouter Haak en Ruben Snuif – libero: Robert Zwart. Wissels: Mike Sportel, Rudolf Bos en Jarno Heidmeijer. In verband met een enkelblessure was Marcel de Jong niet inzetbaar.

Na twee wedstrijden staat het team nu op een gedeelde eerste plaats samen met Peize. Het toeval wil dat de volgende wedstrijd de uitwedstrijd is in en tegen Peize. Kortom zo vroeg in het seizoen al een echte topper. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 10 oktober om 18.30 uur. Tegenstander is dan het altijd lastige Exstudiantes waarvan onlangs in de beker met 3-2 werd gewonnen na een 0-2 achterstand. Foto: Wilco van der Laan fotografie.

Deel naar jouw media!