Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Spijk: Gemeente verkoopt ’t Hummelhoes

De gemeente verkoopt de peuterspeelzaal ’t Hummelhoes aan de Ubbenasingel in Spijk aan een bloemenshop. De huidige gebruiker van het pand Kids2B verhuist naar het nieuwe Kind-centrum Spijk.

’t Hummelhoes
Na de verhuizing van Kids2B komt ’t Hummelhoes leeg te staan. De gemeente is benaderd door de lokale ondernemer van Bloemenshop3Borg met het verzoek het pand te kopen. Met de verkoop van leegkomend gemeentelijk vastgoed geeft de gemeente uitvoering aan het in 2014 door de gemeente-raad vastgestelde beleid voor de verkoop van vastgoed.

Karakteristiek gebouw
Het gebouw is opgenomen in de gemeentelijke lijst van karakteristieke gebouwen. De voormalige C.J. van Kruyssenschool uit 1968 scoort hoog op de punten zeldzaamheid, architectuurhistorische waarde en cultuurhistorische waarde. Wethouder Hans Ronde (Vastgoed, Economische Zaken) is blij met de verkoop van het gebouw. “Met de verkoop van ’t Hummelhoes kunnen we tegemoetkomen aan de huisvestingsvraag van een lokale ondernemer. Daardoor kan deze ondernemer behouden blijven voor het centrumdorp Spijk. Dat is ook goed voor Spijk. De verkoop van het pand sluit goed aan bij ons beleid om leegkomend vastgoed af te stoten en tegelijkertijd te zorgen voor een passende herbe-stemming”.

Deel naar jouw media!