Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Expositie LEGO treinmuseum

Over enkele maanden start een expositie over LEGO® in het treinmuseum in Zuidbroek. Iedereen kent ze wel. De vrolijk gekleurde bouwsteentjes van Deense oorsprong, die menig liefhebber tot kunstenaar hebben ontpopt. Ze zijn al jarenlang bijzonder populair bij kinderen. Maar de meeste volwassenen vinden de blokjes stiekem net zo leuk. Voor iedereen die de bouwsteentjes een warm hart toedraagt, komt het NNTTM met goed nieuws. De aanstaande expositie belooft namelijk een inspirerend bouwstenenavontuur te worden! Ofschoon de gekleurde stenen van begin af aan bedoeld zijn om mee te bouwen, hebben de stukjes ook op educatief vlak flink wat terrein gewonnen. Ze helpen bijdragen aan de creativiteit en het probleemoplossende vermogen. Want, met de bouwsteentjes is alles mogelijk. Ook op het spoor. De geschiedenis van de treinen van LEGO® kan worden opgedeeld in maar liefst vijf verschillende tijdperken. Om de tentoonstelling nog wat op te luisteren, is de werkgroep expositie op zoek naar bouwers die graag hun persoonlijke verhalen en of belevingen met LEGO® in de ophanden zijnde expositie van het treinmuseum willen laten verwerken. Bent u dus iemand die graag bouwt, of kent u iemand, die dat doet, neem dan contact op.
Het museum zoekt vooral verhalen met foto’s. Maar ook bijzondere bouwwerken zijn welkom voor een tijdelijk en prominent verblijf.

In het NNTTM vinden naast de vaste tentoonstelling, regelmatig wisselexposities plaats. Er is een gezellig Museumcafé. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter