Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Opening Humanitas Midden-Groningen

Wethouders Boersma en Verschuren openen op 1 maart het nieuwe kantoor van Humanitas Midden-Groningen te Hoogezand.

Op donderdag 1 maart om 15.30 uur zullen de wethouders Boersma en Verschuren van Midden-Groningen het nieuwe kantoor van Humanitas openen. Het kantoor van de afdeling Humanitas Midden-Groningen is medio februari verhuisd van de Kerkstraat naar de Troelstralaan in Hoogezand.

Het bestuur van de afdeling heeft besloten de verhuizing en de opening van het kantoor aan te grijpen om het vrijwilligerswerk van Humanitas te promoten. Na de officiële opening op donderdag 1 maart is op vrijdag 2 maart van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 17.00 uur een open huis. Het open huis is er voor iedere belangstellende; de mensen in de wijk, de vrijwilligers, medewerkers van andere verwante organisaties, cliënten, maar ook mensen, die eventueel overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Naast een bezichtiging van het nieuwe kantoor, zal er heel veel informatie zijn. Er zijn vele vrijwilligers aanwezig, die vertellen wat ze doen bij Humanitas. Op zaterdag is er ieder uur een presentatie van een activiteit. En natuurlijk is er alle informatie over hoe men vrijwilliger kan worden. En ook kan men vrijblijvend laten onderzoeken of men in aanmerking kan komen voor inkomensondersteuning. De vrijwilligers helpen bij het doen van een aanvraag. Maar ook kan men vrijblijvend binnenlopen en gezellig even een kopje koffie of theedrinken. Voor kinderen is er een springkussen.

De mensen in de directe omgeving van het kantoor aan de Donker Curtiusstraat en de Goeman Borgesiusstraat hebben een brief ontvangen met een uitnodiging voor het open huis. Bij de brief bevindt zich een kanskaart waarmee ze naar het kantoor kunnen komen. Onder de mensen die langs komen en hun kanskaart, voorzien van naam en adres, inleveren verloot Humanitas een drietal taarten.

Deel naar jouw media!