Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Slochteren: Zaterdag entdag op de Fraeylemaborg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aanstaande zaterdag 29 februari organiseren de Vrienden van het Oude Fruit een entdag met de mogelijkheid fruitboompjes te (laten) enten. Dit vindt plaats in de Werkschuur van de Fraeylemaborg te Slochteren. Ingang via de oprijlaan van het landgoed.

Tegen een kleine vergoeding voor materiaalkosten zullen deskundigen van deze vereniging jonge fruitboompjes enten. Er is enthout aanwezig van oude fruitrassen die in Noord-Nederland thuis horen en die zeldzaam zijn geworden. Deze rassen hebben fraaie namen die soms dichterlijk klinken. Het gaat om appels als, Drentse Paradijs, Groninger Kroon, de ouderwetse Goudreinette, Franse Kroon, Notaris, Sedeling, Sterappel, Zoete Kroon. Voorbeelden van stoofperen zijn Brederode, Harm Harkes Peer (Pondspeer) en Winterbergamot. De handperen hebben namen als Beurré de Merode, Juttepeer, Suikerpeer, Zwijndrechtse Wijnpeer .  Ook zijn er kwetsen en pruimen, zoals de Reine Claudes.

Men kan ook enthout meenemen van een eigen fruitboom waarvan men een jonge boom zou willen hebben. Die kan men dan zelf op deze dag leren enten of door een deskundige laten enten. De Entdag vindt plaatst van 10.00 –16.00 uur. De toegang is gratis. Meer info is te vinden op: www.fraeylemaborg.nl

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter